Getting My elegxomenes κατεδαφισεισ To Work

3mo We couldn’t be more honored to become a part of this extraordinary function for the 2nd calendar year within a row! We stay up for looking at our younger pupils tomorrow (this Saturday) with the STEM Crawl & Sunday afternoon with the tribute festival! #lovefuquayvarina #juneteenth2022 #inittogetherfv #fcoc #fvac #manifestfv

[Πηγή: Βασίλης Κολώνας, Το Μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Η εξυγίανση και η απορρύπανση του χώρου της πρώην ΑΕΒΑΛ είναι επιβεβλημένη για να υπάρξει προσέλκυση επιχειρήσεων και για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά ” οι κατεδαφισεις ” είναι μόνον η αρχή.

- Ο όγκος των αιθουσών αποτελεί μια ενδιάμεση περίπτωση, καθώς οι όψεις του είναι επιμερισμένες με σειρές ανοιγμάτων.

Η απλή, αλλά καλοζυγισμένη, πρόσοψη, έφερε ως τελική επικάλυψη ένα εκπληκτικό, αρτιφισιέλ επίχρισμα –με επεξεργασία τύπου «αχιβάδας», ακόμα και στα «ευαίσθητα» όρια των ακμών–, χρώματος σιένας (στη μάζα του), που την έκανε να ξεχωρίζει από μακριά στη στενή οδό Χάρητος. Εδώ, το έρκερ φαίνεται να παίζει και τον ρόλο του ελλείποντος εξώστη.

Η μικρή αυτή διώροφη μονοκατοικία αποτελούσε το καλοκαιρινό σπίτι της οικογένειας. Μορφολογικά, συγγενεύει με αντίστοιχα σπίτια του Τζελέπη στο Ελληνικό· κυβιστική στερεομετρική διάρθρωση, επικράτηση των πλήρων επιφανειών με εντοπισμένα κατακόρυφα ανοίγματα, λεπτότατοι πρόβολοι-στέγαστρα, λευκότητα.

Ετικέτες: Δήμος Μινώα Πεδιάδαςκατεδαφίσεις ετοιμόρροπων

Χρύσα Χρονοπούλου, «Η παιδαγωγός Ρόζα Ιμβριώτη. Μια προσωπογραφία», και Παναγιώτης Χηνάς, «‘Ρόζα Ιμβριώτη’ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα», ).

Τούτη η λιτή, διώροφη μονοκατοικία, με τους αινιγματικούς γύπες σε κάποιες γωνίες του δώματος να θυμίζουν τα γλυπτικά σύμβολα στο σπίτι του Ροδάκη στην Αίγινα, αποτελεί ένα άγνωστο, αδημοσίευτο έργο των πρώτων χρόνων δραστηριότητας του Βουρέκα. Μια, σε γενικές γραμμές, κυβιστική σύνθεση όγκων, με κυριαρχία των πλήρων επιφανειών και συμβατική διάταξη/σχήμα ανοιγμάτων στις όψεις, παρουσίαζε ως στοιχεία αιχμής την ελαφρά καμπυλόμορφη προεξοχή του κλιμακοστασίου, το σχέδιο των κιγκλιδωμάτων και της πέργκολας και το ζεστό χρώμα της ώχρας τού επιχρίσματος.

Η μικρή αυτή αθηναϊκή μονοκατοικία του Νεοζηλανδού ενοίκου της προαναγγέλει την υιοθέτηση, αλλά και προσωπική ερμηνεία, των διεθνών κωδίκων του Μοντέρνου Κινήματος από τον δεξιοτέχνη και στοχαστή Κοντολέοντα, στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το έργο του αρχιτέκτονα Νικ. Γ. Νικολαΐδη», στο: Δημήτρης Παυλόπουλος (επιμ.), Αρχιτεκτονική και πολεοδομία από την αρχαιότητα έως σήμερα. Η περίπτωση της Αθήνας

¹¹ Λέγεται πως γκρεμίστηκε διότι, καθώς βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τα ανάκτορα, η μουσική του ενοχλούσε την Φρειδερίκη.

[Πηγή: Βαγγέλης Χατζατουριάν, Νέα Σμύρνη. Διαδρομές του φακού στην αρχιτεκτονική της εξέλιξη,

Ορισμένα κοντινά κτίρια έχουν καλυφθεί με λευκά πλαστικά φύλα για να προστατευθούν από τα συντρίμμια που θα εκτοξευτούν λόγω της έκρηξης, ενώ ορισμένοι κάτοικοι φοβούνται την πρόκληση ζημιών στις ιδιοκτησίες τους από το ωστικό κύμα katedafisi me εκρηκτικa των εκρήξεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *